College of Europe / Collège d’Europe Scholarship Programme Online Information Meeting

Doç.Dr. Gökay ÖZERİM koordinatörlüğünde yürütülmekte olan “MIG-EU” başlıklı Jean Monnet Göç Kürsüsü etkinlikleri kapsamında 25 Kasım 2021 Perşembe günü 15:30 – 16:20 saatleri arasında Avrupa Koleji Burs Programı Tanıtımı Toplantısı çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.

Avrupa Koleji İletişim Uzmanı Manfredi MINEO’nu katılımıyla gerçekleştirilecek olan etkinlik esnasında Avrupa Koleji Burs Programı içeriği, katılım koşulları ve seçim süreci gibi konularda bilgiler verilecektir. Etkinlik dili İngilizcedir.

Etkinlik herkesin katılımına açık olup etkinliğe aşağıdaki linke tıklayarak katılabilirsiniz:

Join Zoom Meeting

Avrupa Koleji Bursu nedir?

Avrupa Birliği Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen “Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı”, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinde, gerek kamu yönetiminde gerek özel sektörde ihtiyaç duyulan, donanımlı AB uzmanlarını ve geleceğin Türk Avrokratlarını yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Avrupa Koleji, Avrupa çalışmaları alanında Bruges ve Natolin kampüslerinde Avrupa’nın en nitelikli uzmanlarını yetiştirmektedir. Kolejin ünü ve saygınlığı, başarılı öğrencileri kabul etmesinden, en iyi akademisyenlere ders verme olanağı sağlamasından, AB kurumlarıyla yakın bir ilişki içinde çalışabilmesinden ve mezunlarının oluşturduğu dayanışma ve iletişim ağından kaynaklanmaktadır.

Kurulduğu 1949 yılından bu yana Koleje her yıl ortalama 2 Türk öğrenci gitmiştir. Bu rakamı artırmak gayesiyle Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından başlatılan burs programı kapsamında 2010-2020 yılları arasında, Avrupa Koleji’ne 127 öğrenci gönderilmiştir. Bahsi geçen burslar Avrupa Birliği Başkanlığı koordinasyonunda Türkiye’nin önde gelen özel sektör ve sivil toplum kuruluşları tarafından sağlanmakta olup, 2020-2021 öğretim döneminde 12 burs sağlanmıştır.

Avrupa Koleji hakkında ayrıntılı bilgi www.coleurope.eu adresinden edinilebilir.