“EU TALK: Integrate Turkey and Turkish Media to European Public Sphere” Summer School 2020

“AB Konuşmaları: Türkiye Medyasının AB Kamusal Alanına Entegrasyonu” başlıklı Jean Monnet Modülü kapsamında gerçekleştirilen yaz okulunun amacı üniversite öğrencileri, kamu ve özel kuruluş temsilcileri, sivil toplum temsilcileri ve özellikle medya çalışanlarının Avrupa Birliği ve Avrupa medyası hakkında genel bilgi edinip, tartışmaları farklı konu ve perspektiften ele alması için temel bilgi seviyesinin arttırılmasıdır.

Başvurular değerlendirilerek 30 katılımcı seçilecektir. Seçilen katılımcılar program kapsamında ücret ödemeden yaz okulundan yararlanacaklardır.

Dersler, aşağıda belirtilen tarihlerde (Haftanın 5 günü, 1 hafta) Yaşar Üniversitesi (İzmir) kampüsünde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. Sertifikaya hak kazanabilmek için en az % 80 devam ve bitirme çalışmasının sunumu zorunluluğu bulunmaktadır.

İçerik:
Avrupa Birliği ve Medya
Avrupa Tarihi ve Avrupa Birliği ve Kurumlar
Kamusal Alan ve Avrupa Birliği
Medya ve Göç
Türkiye ve AB İlişkileri

Başvuru Kriterleri:
• Konuya İlgi duymak, başvuru formunda tüm sorulara eksiksiz yanıt vermek
• Toplam 25 saat, 5 günlük yaz okulu programına katılımı taahhüt etmek

Kimler başvurabilir?
Öğrenciler, genç araştırmacılar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurumu çalışanları ve özel sektör çalışanları, medya temsilcileri.

Ders günleri:
22-26 Haziran 2020 (5 gün sürecektir) (12.00-14.00) (14.15-16.30)

Eğitim Yeri: Dersler Yaşar Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğrenme Merkezi desteğiyle SAKAİ platformu üzerinden uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilecektir

Eğitim Ekibi:
Doç. Dr. Huriye Toker (Modül Koordinatörü), Prof. Dr. Aylin Güney, Doç. Dr. Ayselin Yıldız, Doç. Dr. Sinem Kocamaz, Dr. Öğr. Üyesi Nihal Eminoğlu

Son Başvuru Tarihi: 16.06.2020

Detaylı bilgi ve ders programı için http://eutalk.yasar.edu.tr adresini ziyaret edeblirsiniz.