ERASMUS+ PROGRAMI “JEAN MONNET MODÜL” BAŞVURUSU EĞİTİMİ

ERASMUS+ PROGRAMI “JEAN MONNET MODÜL” BAŞVURUSU EĞİTİMİ

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARI İÇİN ERASMUS+ PROGRAMI “JEAN MONNET MODÜL” BAŞVURUSU EĞİTİMİ

Tarih          : 09 Aralık 2014

Saat            : 09:30-12:30

Yer              : Senato Odası

Eğitim Dili  : Türkçe

Eğitmen     : Yard.Doç.Dr.Ayselin YILDIZ

(“EU Grants and Project Management” JM Modül Koordinatörü)

İçerik:

• “Jean Monnet Programı” Genel Bilgilendirme
  • “Jean Monnet Modül” Başvurusu Genel Bilgilendirme (başvuru koşulları, içerik, hibe desteği vb.)
  • Başvuru Formu üzerinden çalışma
  • Başvuruda dikkat edilmesi gereken hususlar (Prof.Dr.Aylin Güney tarafından desteklenecektir)

“Jean Monnet Modülü” Nedir?: Jean Monnet Modülü bir yükseköğretim kurumunda Avrupa Birliği çalışmaları konusunda yapılan kısa bir öğretme Programıdır. Modüller Avrupa çalışmaları konusunda özel bir disiplin üzerinde yoğunlaşabilir veya yaklaşım açısından çok disiplinli olabilir ve dolayısıyla çok sayıda akademisyenin ve uzmanın hizmetine başvurabilir. Dolayısı ile bir ders formatında geliştirilebilecek JM Modülü’nün mutlaka bir Avrupa boyutu içermesi gerekmektedir. Erasmus+ Jean Monnet Modüllerini aşağıdaki amaçlarla desteklemektedir:

• Avrupa Birliği konularında genç araştırmacılar ve burs sahipleri ve uygulayıcılar için araştırmayı ve ilk öğretme deneyimini desteklemek
  • Akademik araştırma sonuçlarının yayınlanmasını ve yaygınlaştırılmasını teşvik etmek
  • AB konusunda ilgi uyandırmak ve Avrupa bilgisinin gelecek kutupları için temel oluşturmak
  • Büyük ölçüde AB ile bağlantılı olmayan eğitimlere bir Avrupa Birliği perspektifi getirilmesini teşvik etmek
  • Mezunlara mesleki hayatlarında AB ile ilgili belirli konular hakkında özel olarak hazırlanmış kurslar vermek.
  • Jean Monnet Modülü bugüne kadar AB sorunlarına yalnızca sınırlı yer vermiş müfredatta AB konuları ile ilgili öğretmeyi saptamakta ve yaygınlaştırmaktadır. Bu modüller ayrıca geniş bir öğrenci ve ilgili vatandaş yelpazesine Avrupa Birliği ile ilgili bilgi ve olgular sunmaktadır.

BeFunky_eu_stars_9